Optisch meten

Door optisch meten en scannen kunnen we contactloos een zeer nauwkeurig digitaal 3D-beeld van een hoge resolutie genereren, van zowel zeer kleine als grote objecten. De 3D-meetgegevens en analyses die wij genereren, kunnen wij gebruiken voor de volgende doeleinden:

  • Kwaliteitscontrole
  • Reverse Engineering
  • Productdigitalisering

Hoge resolutie scans dankzij onze optische scanner

Om optisch scannen mogelijk te maken gebruiken wij onze GOM ATOS III industriële optische 3D-scanner. Met behulp van deze scanner kunnen er contactloos en snel nauwkeurige hoge resolutie scans gemaakt worden. Optisch scannen is zeer geschikt voor het 3D-meten op locatie van industriële componenten zoals plaatstaal onderdelen, matrijzen en gereedschappen, turbineschoepen, prototypes, spuitgietonderdelen, gietstukken en kunstobjecten. De GOM ATOS III scanner legt de volgende geometrie van het object vast in een dichte puntenwolk of gepolygoniseerde mesh. Per opname genereert onze optische scanner maar liefst 16 miljoen punten, waardoor er een zeer gedetailleerd digitaal model ontstaat.


Nauwkeurigheid van de scanner

Met de GOM ATOS III zijn we in staat om metingen te verrichten met een nauwkeurigheid van 0,01 mm of beter. Deze nauwkeurigheid is afhankelijk van de grootte van het object en het meetvolume van de gebruikte lenzen. De keuze voor één van deze twee nauwkeurigheden is afhankelijk van de toegestane tolerantie. In de praktijk zal de geleverde nauwkeurigheid beter zijn dan u nodig heeft. U krijgt de werkelijke maat van uw object tot in grote precisie.

Gebruik wereldwijd

De GOM ATOS 3D-scanner is een Duits kwaliteitsproduct en wordt beschreven als het meest innovatieve optische meetinstrument op de markt. Deze scanner wordt wereldwijd gebruikt in verschillende industrieën en is de standaard binnen de automobielindustrie voor 3D-meten op locatie. GOM ontwikkelt eigen software voor het meten met hun hardware. De software en hardware sluiten hierdoor naadloos op elkaar aan, waardoor de data overdracht soepel en foutloos verloopt.

3D-meten op locatie

Of het nu voor kwaliteitscontrole, reverse engineering of product digitalisering is, 3D-meten op locatie is bij ons mogelijk. Wij zijn gespecialiseerd in optisch meten en scannen en kunnen u voorzien van een nauwkeurig digitaal 3D-beeld van hoge resolutie en professionele support wanneer nodig. Meer weten over de mogelijkheden van optisch meten of 3D meten op locatie? Neem contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. U kunt ons ook bellen via +31 35 303 3500.

Support Neem contact met ons op
 

Anderen bekeken ook: Gom Inspect software | Freeform

Home 3d Meten & Scannen Optisch meten