Kwaliteitscontrole

Voor veel van onze klanten voeren wij kwaliteitscontroles uit. m&h 3d reverse meet objecten en vergelijkt de meetresultaten met de maten op de oorspronkelijke CAD-tekening. Eventuele afwijkingen brengen we overzichtelijk in kaart in een meetrapport. Afhankelijk van het object en de opdracht beoordelen wij welke meetmethode we gebruiken: optisch, tactiel of een CT-scan.

Nauwkeurigheid van de kwaliteitscontrole

Productiebedrijven of toeleveranciers hebben soms zeer nauwkeurige meetgegevens nodig om de werkelijke maten van het product te controleren of aan te tonen. Vele bedrijven hebben een eigen meetkamer voor deze metingen. In de praktijk blijkt echter dat de gebruikte meetinstrumenten niet altijd nauwkeurig genoeg zijn omdat ze niet gekalibreerd zijn, of dat de meting niet objectief is omdat de meting door de eigen meetkamer uitgevoerd wordt. Voordelen van kwaliteitscontrole door M&H 3D Reverse:

  • Kwaliteitsborging
  • Het voorkomen van uitval en afwijkingen van uw productieproces
  • Bewijsvoering van de werkelijke maten van het product
  • Bij eventuele problemen de oorzaak gelijk kunnen erkennen aan de hand van de maten
  • Vertrouwen genereren doordat u kunt aantonen dat een product geproduceerd is binnen de eisen en toleranties
  • Vertrouwen genereren doordat een onafhankelijk en ervaren meetbureau de kwaliteitsmeting laat uitvoert

Steekproef meting op productie

Voor een groot aantal van onze klanten verzorgen wij steekproefsgewijs productiecontroles. Bij grote productieaantallen leveren bedrijven ons daarvoor een aantal producten per batch. Als de steekproeven structureel worden uitgevoerd is het zelfs mogelijk om een trendanalyse te leveren.

Meetrapport

m&h 3d reverse kan precieze rapportages leveren die voldoen aan de internationale kwaliteitsstandaarden (ISO 1101/ ASMEY14.5 VDI 2634). Wij zijn in staat om de gevraagde maten overzichtelijk weer te geven aan de hand van een meetrapportage. Tevens is het mogelijk om bij een optisch gemeten onderdeel een kleurenvergelijk te leveren die in één blik weergeeft waar het product buiten de toleranties ligt.

Kwaliteitscontrole voor uw bedrijf

Wilt u er zeker van zijn dat uw producten nauwkeurig gemeten worden? m&h 3d reverse kan u hierbij helpen. Wij helpen u graag door een kwaliteitscontrole voor u uit te voeren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op door te bellen naar +31 35 303 3500 of door middel van Contact opnemen

Anderen bekeken ook: Scannen | Software | Reverse Engineering

Home Diensten Kwaliteitscontrole