GOM Inspect

m&h 3d reverse is sinds 2005 Service Provider van GOM. Samen met GOM Benelux bieden we ondersteuning aan bedrijven die werken met de GOM-meetproducten en de bijbehorende software. Wij zijn van mening dat GOM aan de top staat als het gaat om optische scanners en de mogelijkheden van hun software, GOM Inspect software. Zowel de optische scanners als de software worden door GOM in eigen huis gemaakt en ontwikkeld. De scanner en software sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor de scandata zuiver en nauwkeurig blijft.

Waar wordt GOM Inspect software voor gebruikt?

m&h 3d reverse gebruikt GOM Inspect Professional voor het uitvoeren van kwaliteitscontroles. Onze zeer omvangrijke expertise en ervaring in het gebruik van de GOM inspect software bieden we aan voor training en support. GOM is een wereldwijd opererende onderneming die industriële meetoplossingen en technologieën voor 3D-coördinaatmetingen en deformatieanalyses ontwikkelt en produceert. De meetsystemen van GOM zijn gebaseerd op digitale beeldverwerking en worden voor productontwikkeling, kwaliteitscontrole, materiaalbeproeving en voor het testen van onderdelen gebruikt.

GOM Atos 3 Triple scanner

Blauwlicht Kleuren Vergelijk
Het meetsysteem dat wij gebruiken om producten te digitaliseren. De ATOS Triple scanner zijn blauwe licht met het lijnpatroon voor het scannen. Kleuren vergelijk van scandata tegenover CAD.

De meetsystemen van GOM

Optische meettechnieken en integrale meetsystemen zijn op dit moment de standaard in vele industrietakken. De meetsystemen van GOM leveren data en meetresultaten die voor kwaliteitsbewaking in moderne ontwikkelings- en productieprocessen onmisbaar zijn geworden. Tot de gebruikers van de GOM-systemen behoren ondernemingen uit de automobielindustrie, lucht- en ruimtevaart, en de consumentengoederen industrie, als ook hun leveranciers, onderzoekscentra en universiteiten.

  • GOM ATOS 3 Triple scanner. Het meetsysteem dat wij gebruiken om producten te digitaliseren.
  • Blauwlicht. De ATOS Triple scanner zijn blauwe licht met het lijnpatroon voor het scannen.
  • Kleurenvergelijk. Kleurenvergelijk van scandata tegenover CAD.
  • ATOS meetsysteem. Het ATOS meetsysteem wordt gebruikt in de ontwikkeling, kwaliteitscontrole en productie om tijd en kosten te verlagen. Toepassingsgebieden zijn: 3D-inspectie, reverse engineering en rapid manufacturing.

3d-inspectie

Gescande data met de ATOS 3 Triple scanner vormt de basis voor de 3D-inspectie en de kwaliteitscontrole van onderdelen en producten zoals bijvoorbeeld plaatwerk, gereedschappen en mallen, turbinebladen, prototypes evenals spuitgiet en druk sterven gegoten onderdelen. De 3d-scanner digitaliseert het complete oppervlak contactloos en maakt gebruik van miljoenen gemeten punten.

ATOS software

De ATOS software berekent de 3d coördinaten automatisch en zet deze om in een hoge resolutie puntenwolk (STL driehoeks mesh). Deze polygonale mesh, bestaande uit vrije- en geometrische vormen, kan direct worden vergeleken met 3D CAD data voor vorm- en afmetinganalyse. De afwijkingen in de vorm- en afmetinganalyses worden weergeven in een gemakkelijk af te lezen kleuren vergelijk. Ouderwetse 100-pagina lange, tabel gebaseerde rapporten worden nu weergeven met een paar duidelijke illustraties en gevraagde afmetingen.

Meer weten over de GOM Inspect software

Wilt u meer informatie verkrijgen over deze nauwkeurige GOM Inspect software? Bij ons gespecialiseerd meetbedrijf bent u aan het juiste adres voor individuele software trainingen. Ook kunt u uiteraard contact met ons opnemen als u meer wilt weten over de mogelijkheden of vrijblijvend een offerte aanvragen.

Gespecialiseerd Meetbedrijf Contact opnemen
 

Anderen bekeken ook: Software | ClearEdge 3D-software | Meetgereedschap kalibratie

Home Software GOM